Home Dier extreem Haai van 170 kilo springt in vissersbootje
Dier extreem

Een Amerikaanse visser deed maandag een wel heel opmerkelijke vangst. Terwijl hij zoals gewoonlijk in de Golf van Mexico aan het vissen was samen met twee andere collega's, sprong er plotseling een haai in de achterkant van de boot.

Dat meldt The Huffington Post. Jason Kresse, een 29-jarige visser uit Freeport was ingewanden van vissen in het water aan het gooien toen hij twee grote spatten hoorde in de verte. "Plotseling raakte er iets de boot", meldde hij dinsdag aan de Associated Press. "De haai viel uiteindelijk in de achterkant van de boot."

Boot beschadigd Het beest begon rond zich heen te zwaaien, waardoor de vissers onmogelijk dichterbij konden komen. De boot werd bovendien ook nog eens beschadigd.

Pas na meer dan vier uur stierf de haai. Jason, die al sinds zijn kindertijd vist, had dit nog nooit eerder meegemaakt. Enkel en alleen al het zware dier uitladen was een moeilijke opdracht. "We moesten een heftruck gebruiken om het uit de boot te krijgen toen we in de haven aankwamen", aldus Jason.

Vergunning

De vissers hadden geen vergunning om haaien te vangen. Mike Cox, een woordvoeder van de 'Texas Parks and Wildlifes' departement, zei dat er geen schending is van de wetgeving omdat het een ongeval is.

De haai is is nu te zien bij een vishandelaar in Freeport. "Ik ga het dier opzetten", lacht Jason. "Een vis van 170 kilo dat even in jouw boot springt, dat is ongelooflijk!"

Laatst aangepast (vrijdag 09 september 2011 21:09)

 
Enge vraag!
Wat gaat 2014 brengen?
 
Teller
Leden : 47
Artikelen : 746
Weblinks : 8
Artikelen bekeken hits : 157727
Wie is online
We hebben 1 gast online
Banner