Home Dier extreem Dorpje overspoeld met ratten en slangen
Dier extreem

 

BIRDSVILLE - In de Australische staat Queensland wordt het dorpje Birdsville overspoeld door honderdduizenden ratten. Die trekken op hun beurt hongerige en dodelijke slangen aan.

De honderdduizenden ratten knagen deuren en muren kapot, graven gangen onder steigers en bijten elektriciteitskabels stuk. ,,Het is een nachtmerrie," zegt overheidsagente Rachel Bedourie van het 150 zielen tellende dorp aan News.com.au.

,,Je gaat de trap af om de wasmachine in te schakelen, en je hoort de ratten piepen in de tuin. Er zit een enorm aantal ratten in ons kippenhok, en ze zitten ook in de schuur. Ze hebben zelfs een pad gemaakt van het hok naar de schuur."

Niet alleen de huizen hebben er last van. De knaagdieren hebben ook gaten gemaakt in de politiebarakken en zelfs in deuren van het medisch gebouw.

Plaag

Volgens Farran zijn sommige ratten wel 25 centimeter lang, staart niét inbegrepen. Ze zag de knaagdieren onlangs in een grote groep tijdens een rit van 200 km naar Birdsville. ,,Ze waren onmogelijk te tellen. Ze zaten gewoon in groepen van duizenden over heel de weg."

Ze zegt dat de rattenpopulatie zo dramatisch is toegenomen door het goede weer vorig jaar. In Bedourie viel van vijf tot zeven maart dan weer bijna 400 millimeter regen, waardoor de autoriteiten hoopten dat veel ratten zouden verdronken zijn.

Slangen

Het water bracht echter niet het verhoopte resultaat, want de regenval drijft nu nog slangen het dorp in ook. De afgelopen dagen bemerkte Farran een dodelijke taipan en een twee meter lange bruine slang, die nog giftiger is. Het dorp is nu ingesloten door overstromingen, en de weg zal pas vrij zijn over twee weken, zegt Farran.

 

 

 

 

Laatst aangepast (vrijdag 09 september 2011 10:31)

 
Enge vraag!
Wat gaat 2014 brengen?
 
Teller
Leden : 48
Artikelen : 746
Weblinks : 8
Artikelen bekeken hits : 158310
Wie is online
We hebben 2 gasten online
Banner